iloverom.se ROM FAKTA ROM GUIDE ROM MUSEUM SÖK HOTELL I ROM
Hem - iloverom.se
HEM
JUL I ROM
NYÅR I ROM
ROM RABATTKORT
TRANSFER FLYGPLATS
  Ciampino transfer
  Fiumicino transfer
SÖK BILLIGA RESOR
FOTBOLLSBILJETTER
  Roma
  Lazio
ROM FAKTA
  Fakta / Bra att veta
  Roms historia
  Ta sig runt
  Flygplatstransfer
  Rom Gratis-tips
  Sportstaden Rom
  Intressant fakta om Rom
  Göra när det regnar
ROM GUIDE
  Castel Sant Angelo
  Circus Maximus
  Colosseum
  Fontana di Trevi
  Forum Romanum
  Pantheon
  Katakomber
  Spanska Trappan
  St Peterskyrkan
  Vatikanen
  Dolda sevärdheter
ROM SIGHTSEEING
  Mixade rundturer
  Cykel, vespa, segway
  Roms Katakomber
MUSEUM
  Vatikanmuseerna
HOTELL
  Bra hotell i Rom
  Vandrarhem
  Bed & Breakfast
  Lägenheter
LÄNKAR
OM OSS / KONTAKT
Lokalisera dig i rom med Google Maps. Klicka här!
Boka weekend i Rom
Söker du efter kärleken? Vi tipsar om dejtingsidor på Hitta Kärlek!
 
I Love Rom - Om oss

Om oss


Välkommen till vår femte sida som handlar om Rom. Till Rom har vi rest vid flera tillfällen.

En av de städer man måste lägga in på sin önskelista är naturligtvis Rom. Rom är en stad att åka till om du älskar historia, glass, kläder och självklart det Italienska köket. Det kan bara helt enkelt varmt rekommenderas.

De flesta sevärdheter ligger inom promenadavstånd (om du bor inne i centrum). När du är ute och går i Rom och börjar bli sugen på någonting, stannar du bara till för lunch på någon trevlig taverna eller bara tar en glass på något cafe.

Några historiska besök som bara måste ses är Vatikanen, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon och Fontana Di Trevi. Finns självklart många fler andra historiska platser, men dessa tyckte jag var helt enorma. Visst ja, glöm för guds skull inte av att gå in i Peterskyrkan och se Michelangelos takmålningar.


Rom - vinter eller sommar?


När skall man åka?

Vi får nog säga att jag tycker det är en tidig vår eller sensommar som gäller för Rom. Mycket av det hela är att gå runt i staden och känna vingslagen från förr.

Många historiska verk ligger "ute" som Colosseum och Forum Romanum. Visst finns det säkert saker att se och göra här på hösten, men jag tror att man missar mycket av själva känslan av staden om man inte får ta en kopp kaffe eller äta glass på en av de små tavernorna som finns i staden.
Shopping

Många åker hit för shoppingens skull, ja det kanske beror lite på vad du skall shoppa och till vilka priser. Vill du handla märken som Dolce e Gabbana, Valentino, Laura Biagiotti, Benetton, Gucci, Fendi, och Giorgio Armani ta dig till kvarteren runt Spanska Trappan.

Vill du har lite andra priser -:) ta dig till kvarteren runt Piazza Navona som har lite blandade butiker (inte bara kläder), eller till gatan "Via Nazionale", "Via Appia Nuova".

Vill du besöka några varuhus kan du besöka "Coin" vid Piazzale Appio, "La Rinascente" och "Galleria Alberto Sordi" vid Via del Corso eller "Upim" på Via del Tritone 172 . Eller bara helt enkelt strosa runt och gå in i en butik som du ser.


Precis som när du besöker London eller New York kan det vara bra att tänka igenom vad du vill se redan hemma innan du åker till Rom. Det vore ju lite tråkigt om du missar det du hade tänkt att se. Rom är en stad som du kan åka flera gånger till och uppleva något nytt varje gång.

Välkomna till vår hemsida om Rom.


Helen & Annika


Ps. måste rota fram en bild på mig från Rom...på den tiden fanns ju inte digitalkameran.Vill du vara säker att komma tillbaka till Rom så skall du kasta ett mynt över din axel i fontänen Fontana Di Trevi. Det sägs att myten betyder "att då återvänder du säkert till Rom".


Ang bokningar

Frågor kring bokningar på vår hemsida
I Love Rom samarbetar med olika Partners/Leverantörer med diverse aktiviteter i Rom. Vi är ingen resebyrå utan säljer flygbiljetter, hotell, aktiviteter, biljetter via andra aktörer. När ni har genomfört en bokning och frågor uppstår - kontakta de som är ansvariga för den aktivitet ni har bokat.

Ni får såklart även kontakta oss - men beakta att det kan ta flera dagar innan vi svarar. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ha 24tim support. Ni når oss endast via mail. Vi hjälper till så långt det är möjligt men i slutändan är det alltid arrangörens ansvar.

Vi har inte någon epostadress under iloverom.se men ni kan alltid nå oss på följande e-post.info@ilovenewyork.se


 
Omni Vatican and Rome card
Bra priser på hotell i Rom
ROM:


ROM FAKTA ROM HOTELL ROM GUIDE Castel Sant Angelo
ROM MUSEUM ROM VANDRARHEM Colosseum Spanska Trappan
ROM SIGHTSEEING BILLIGA RESOR Fontana di Trevi St Peterskyrkan

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen!
English