iloverom.se ROM FAKTA ROM GUIDE ROM MUSEUM SÖK HOTELL I ROM
Hem - iloverom.se
HEM
ROM RABATTKORT
TRANSFER FLYGPLATS
  Ciampino transfer
  Fiumicino transfer
SÖK BILLIGA RESOR
FOTBOLLSBILJETTER
  Roma
  Lazio
ROM FAKTA
  Fakta / Bra att veta
  Roms historia
  Sportstaden Rom
  Göra när det regnar
  Ta sig runt
  Rom Gratis-tips
  Flygplatstransfer
ROM GUIDE
  Castel Sant Angelo
  Circus Maximus
  Colosseum
  Fontana di Trevi
  Forum Romanum
  Pantheon
  Katakomber
  Spanska Trappan
  St Peterskyrkan
  Vatikanen
  Dolda sevärdheter
ROM SIGHTSEEING
  Mixade rundturer
  Cykel, vespa, segway
  Roms Katakomber
MUSEUM
  Vatikanmuseerna
HOTELL
  Bra hotell i Rom
  Vandrarhem
  Bed & Breakfast
  Lägenheter
JUL I ROM
NYÅR I ROM
LÄNKAR
OM OSS / KONTAKT
Lokalisera dig i rom med Google Maps. Klicka här!
Boka weekend i Rom
Söker du efter kärleken? Vi tipsar om dejtingsidor på Hitta Kärlek!
 
Peterskyrkan i Rom

St. Peterskyrkan

Adress: Vatikanstaten
Hotell nära Vatikanen Hotell nära Sankt Peterskyrkan »


Detta är ett måste när ni besöker Rom, spendera en dag i Vatikanen och gå runt i St Peterskyrkan. Ni kommer inte att bli besvikna. Här ser ni fantastiska skulpturer av Bernini och inte att förglömma Sixtinska kapellet i Vatikanmuseet, som är påvens privata kapell. I taket har ni den kända målningen av Michelangelo, fresker "Genesis" (Skapelsen). I St Peterskyrkan ligger även Sveriges Drottning Kristina begravd.

St Peterskyrkan


Innan St Peterskyrkan byggdes låg här kejsar Neros Stadium "Circo Vaticano". Här fanns även en basilika mellan år 64-67 f.Kr.

År 326 byggdes ytterligare en ny basilika på platsen där apostel Petrus var begravd. Mer än tusen år senare under mitten av 1400-talet tyckte påve Nicolas V (1447-1455) att det borde byggas något nytt på platsen. Men själva arbetet började inte förrän 1506 när Julius II (1503-1513) anställde arkitekten Donato Bramante för att starta arbetet med St Peterskyrkan.

Arbetet började och det skulle ta ca 120 år att bygga kyrkan. Kyrkan invigdes till slut 1626 av påve Urban VIII.

Namnet St Peter kommer alltså från aposteln Petrus som antas vara begravd här.St PeterskyrkanFakta
Kyrkan är 132,5 meter hög och ytan på insidan är 15 160 m². Långhuset har en längd av 187 m och är 27,50 m bred. Det sägs att ca 60 000 människor samtidigt kan vistas i kyrkan. På insidan finns ca 800 kolonner, 45 altare, ca 390 skulpturer och ca 100 gravar (de flesta är påvar).

Dörren (huvudentrén) till kyrkan är en bronsdörr som är skapad av arkitekten Filarete som blev klar med dörren 1445. Brevid denna dörr finns "den heliga dörren", Porta Santa. Denna dörr öppnas endast under jubelår. Det finns ett jubelår som firas vart 25:e år, innebär att troende skall få förlåtelse. Finns även ett till jubelår som firas vart 50:e år, då högtidhåller man Jesu död. Dörren kan endast öppnas från insidan.

Biljetter Gå förbi kön - Peterskyrkan och gå upp i Kupolen

Vatican Garden TourGå förbi kön - Peterskyrkan och Kupolen

Guidad tur med tidig entré innan folkmassorna kommer.
Med denna biljett får du prioriterat inträde till Peterskyrkan och ett unikt tillfälle att få besöka kupolen. Från kupolen har du en helt fantastisk utsikt ut över Rom. Du går i liten grupp med guidning på engelska.

Tid: ca 2.5 tim

Köp entrébiljetter till Peterskyrkan och Kupolen »

Flygplatstransfer Rom

kupolen St PeterskyrkanKupolen

Kupolen är ritat av Michelangelo som fick inspiration från Patheons kupol.

Du kan ta dig upp till kupolen genom att gå en massa trappsteg eller via hiss. När du väl kommer upp har du en helt fantastiskt utsikt över Petersplatsen och andra delar av Rom. Obs! har du klaustrofobi eller kanske är höjdrädd, tänk efter innan du går upp!


Biljetter Vatikanmuseerna, Sixtinska Kapellet och St Peterskyrkan - Skandinavisk guide - 3 tim

Vatikanen och sixtinska kapellet med skandinvisk guide Vatikanmuseerna, Sixtinska Kapellet och St Peterskyrkan
Skandinavisk guide - 3 tim


Besök Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och St Peterskyrkan. Du undviker låååånga köer och får uppleva en guidad visning av det mäktiga Vatikanen och själva kyrkan St Peterskyrkan. I slutet av turen går ni till Petersplatsen. Självklart kan du vara kvar efter turen och gå runt på egen hand.

Turen går vissa dagar i veckan. Tänk på din klädsel.

Köp biljett till Vatikanmuseerna, Sixtinska Kapellet
och St Peterskyrkan med skandinavisk guide »


Biljetter Guidad tur i Peterskyrkan - 1 tim

Vatican Garden Tour Guidad tur i Peterskyrkan (1 tim)

I denna biljett blir du guidad genom hela insidan av Peterskyrkan. Kyrkan är överdådigt dekorerad med reliefer, marmor, skulpturer och förgyllningar. Helt fantastiskt att gå i denna kända byggnad och lära sig om Roms historia.

Köp entrébiljetter till guidad tur i Peterskyrkan »

PetersplatsenPetersplatsen och Obelisken

Petersplatsen och Obelisken utformades av Bernini, den är 198 m lång och 148 m bred. Den omges av två kolonnader i vardera fyra led. Dessa har i sin tur 140 helgonstatyer.

Obeslisken framför kyrkan härstammar redan från 1200-talet f.Kr. Den har varit i Rom och lämnat en gång och sedan kommit tillbaka igen. Först fördes den till Alexandria av kejsar Augustus. Sedan var det kejsar Caligulas tur att föra den tillbaka till Rom år 37 e.Kr. Den sattes då framför Vatican Circus. Det sägs att ryttarna på den tiden rundade obelisken. Det var inte förrän år 1586 som påven Sixtus V flyttade den till framför St Peterskyrkan.

 

Biljetter Peterskyrkan med audioguide- 1 tim

Vatican Garden Tour Peterskyrkan med audioguide (1 tim)

Med denna audioguide på turen får du lära dig om Peterskyrkan. En representant möter dig och tar dig till en snabb kö där du får din audioguide. Sedan kan du utforska kyrkan på egen hand.

Audioguiden nås över WiFi med din egen surfplatta, smartphone, eller annan enhet. Om du inte har en lämplig enhet så kan du fråga personalen i välkomstdisken om en vanlig audioguide i kyrkan.

Köp entrébiljetter med audioguide i Peterskyrkan »Vad kan man bla se i kyrkan?

Berninins högaltare - vid detta altare får endast påven hålla mässa.
Urban VIII:s gravmonument (1627–1647) - av Bernini
Altaruppsats med änglar (1673–1674) - av Bernini
Skulpturen Pieta (1499) ett av de första verken från Michelangelo. Den föreställer Jungfru Maria med den döda Jesus i sitt knä.
Drottning Kristinas grav - Drottning Kristina abdikerade 1654. Hon konverterade till katolicismen och lämnade Sverige för att resa till Rom.Sixtinska kapelletSixtinska kapellet
Det var Julius II som ville att Michelangelo skulle måla taket i ett av kapellen - Sixtinska kapellet - det tog honom 20 månader att måla dessa verk. Andra konstnärer som har målat här inne är bla; Sandro Botticelli och Pinturicchio.

 

Sixtinska kapellet ligger inte inne i St Peterskyrkan utan detta rum med de fantastiska takmålningarna hittar ni inne i Vatikanmuseet i Vatikanstaten.


Biljetter Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna på egen hand

Vatikanmuseum
Vatikanmuseum inkl. Sixtinska kapellet - Skip-the-line

Ta dig runt på egen hand i Vatikanmuseet. Museet anses vara ett av världens mest sevärda vad gäller konst, målningar och skulpturer. Det sägs också vara världens första allmänna museum. Du får se målningar av Raphael (Stanze of Raphael) och självklar även Sixtinska kapellet med sina takmålningar.

Var noga med att inte missa er entrétid. Det kan bli en kortare väntan i kö...men ej så lång som den till biljettluckan för ej förköpta biljetter.

Skip-the-line ingår i priset.

Köp entrébiljetter till Vatikanmuseum inkl Sixtinska Kapellet »

Tänk på:
Besökare med bara axlar och knän kan bli nekade inträde. Särskild entré gäller till Vatikanens grottor, Skattkammaren, kupolens tak och Petrus sakristia.

St Peterskyrkans officiella hemsida

Hotell nära Vatikanen Hotell nära Sankt Peterskyrkan »
Källa: sv.wikipedia.org
 
Omni Vatican and Rome card
Bra priser på hotell i Rom
ROM:


ROM FAKTA ROM HOTELL ROM GUIDE Castel Sant Angelo
ROM MUSEUM ROM VANDRARHEM Colosseum Spanska Trappan
ROM SIGHTSEEING BILLIGA RESOR Fontana di Trevi St Peterskyrkan

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen!
English